Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ειλεός - Τι είναι Ειλεός;

Ειλεός ή γαστρεντερικές ατονίας είναι μια διαταραχή της φυσιολογικής πρόωσης γαστρεντερικό κινητική δραστηριότητα οφείλονται σε μη μηχανικά αίτια.

Αντίθετα, διαταραχές της κινητικότητας που προκύπτουν από δομικές ανωμαλίες ονομάζονται μηχανικά απόφραξη του εντέρου.

Μερικοί μηχανικά εμπόδια είναι misnomers, όπως ειλεός χολόλιθων και ειλεός μηκωνίου, και δεν είναι αλήθεια παραδείγματα του ειλεού από τον κλασικό ορισμό.
Μετεγχειρητική Ειλεός

Πρόκειται για μια προσωρινή παράλυση ενός τμήματος του εντέρου συνήθως μετά από μια εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Δεδομένου ότι το εντερικό περιεχόμενο αυτού του τμήματος είναι σε θέση να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, το φαγητό ή το ποτό θα πρέπει να αποφεύγεται μέχρι περισταλτική ήχος ακούγεται από auscultation της περιοχής όπου βρίσκεται το τμήμα αυτό.
Παραλυτικό ειλεό



Παράλυση του εντέρου. Για να χαρακτηριστεί ως "παραλυτικό ειλεό," την εντερική παράλυση δεν χρειάζεται να είναι πλήρης, αλλά πρέπει να είναι επαρκής ώστε να απαγορευθεί η διέλευση των τροφίμων μέσω του εντέρου και να οδηγήσει σε εντερική απόφραξη.

Παραλυτικό ειλεό είναι μια κοινή παρενέργεια ορισμένων τύπων χειρουργική επέμβαση. Μπορεί επίσης να προκύψουν από ορισμένα φάρμακα και από διάφορα τραύματα και ασθένειες. Παραλυτικό ειλεό προκαλεί τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα. Από την ακρόαση στην κοιλιά με ένα στηθοσκόπιο, του εντέρου είναι ήχοι δεν ακούγεται, επειδή το έντερο είναι ανενεργό.
Οξεία παχέος pseudoobstruction

Επίσης γνωστό ως σύνδρομο Ogilvie του.
Περισσότερες Πληροφορίες
Ειλεός Συμπτώματα
Ειλεός Θεραπείες

Αυτό το άρθρο είναι υπό την άδεια GNU Free Documentation License . Χρησιμοποιεί υλικό από το Wikipedia άρθρο για την « Ειλεός "Όλο το υλικό προσαρμοσμένο χρησιμοποιείται από την Wikipedia είναι διαθέσιμα υπό τους όρους της GNU Free Documentation License . Βικιπαίδεια ® η ίδια είναι ένα σήμα κατατεθέν της Wikimedia Foundation, Inc
*********************************************

Ileus Symptoms



Symptoms of ileus include, but are not limited to:
moderate, diffuse abdominal discomfort
constipation
abdominal distension
nausea/vomiting, especially after meals
lack of bowel movement and/or flatulence
excessive belching

Risk Factors
gastrointestinal surgery or other GI procedures
electrolyte imbalance
diabetic ketoacidosis (DKA), and other causes of metabolic acidosis
hypothyroidism
medications (e.g. opiates)
severe illness (Inflammation with peritonitis)
spinal cord injury (SCI), those with injury above thoracic vertebrae 5 (T5) will have hypomotility problems within the bowel
*******************




Ileus Treatments


Nil per os (NPO or "Nothing by Mouth") is mandatory in all cases. Nasogastric suction and parenteral feeds may be required until passage is restored.

There are several options in the case of paralytic ileus.

Most treatment is supportive. If caused by medication, the offending agent is discontinued or reduced.

Bowel movements may be stimulated by prescribing lactulose, erythromycin or, in severe cases (Ogilvie's syndrome), neostigmine.

If possible the underlying cause is corrected (e.g. replace electrolytes).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου